Veteranul antrenor al echipei de tineret a Olandei, Foppe de Haan, si-a anuntat retragerea din antrenorat. In varsta de 65 de ani, de Haan isi va incheia cariera de antrenor in vara, cand ii expira contractul cu Federatia Olandeza. "Am ajuns la o varsta cand am nevoie de mai multa libertate. M-am saturat sa ma plimb de colo - colo", a explicat olandezul.

"Voi renunta ca un soldat din linia intai, la fel ca un antrenor al primei reprezentative. Contractul meu va expira in iulie, apoi la tineret incepe un nou ciclu si acest lucru presupune un angajament de lunga durata, iar eu am o varsta. Acum imi doresc sa fiu liber si nu mai vreau atata calatorit. Am luat aceasta decizie dupa ce m-am gandit bine", a spus de Haan.

Foppe de Haan a castigat cu echipa Olandei de tineret Campionatul European in 2006 si 2007. "Cucerirea acestor titluri si calificarea la Olimpiada de la Beijing au fost cele mai bune momente din cariera mea". De altfel, olandezul e recunoscut pentru atasamentul sau fata de clubul Heerenveen, echipa pe care a antrenat-o din 1992 pana in 2004.