Nationala Romaniei se afla intr-o cadere continua dupa Euro 2008. Doar 3 puncte din 4 meciuri in actuala campanie de calificare inseamna putin. Mircea Sandu il avertiza pe Piturca inainte de dubla cu Serbia si Austria: daca nu obtii sase puncte, vei pleca.

Cine poate sa vina in locul lui Piturca?

Cosmin Olaroiu. Este liber de contract dupa scandalul de la Al Hilal. A pregatit-o pe Steaua, are un titlu cu formatia ros-albastra si a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA.

Razvan Lucescu. Pregateste pe FC Brasov, a antrenat Rapid, a ajuns cu formatia giulesteana pana in sferturile Cupei UEFA, are in palmares o Cupa a Romaniei si un loc 2.

Dan Petrescu. Este antrenorul Unirii Urziceni, a antrenat in Polonia pe Wisla Cracovia, echipa cu care s-a clasat pe locul 2.

Ladislau Boloni. Sunt sanse mici ca tehnicianul sa paraseasca pe Standard Liege, echipa pe care a calificat-o in 16-imile Cupei UEFA si care se bate pentru locul 1 in campionatul Belgiei. Boloni a mai pregatit echipa nationala in campania pentru calificare la Mondialul din 2002 si a lasat echipa pe locul 2, cu doua meciuri inainte de finalul campaniei. Boloni nu este apreciat de Ionut Lupescu, intre cei doi relatia fiind foarte rece, mai ales ca tehnicianul l-a indepartat de la nationala.

Mircea Lucescu. Este cel mai reputat antrenor roman, in vara ii expira contractul cu Sahtior Donetk insa nu si-a exprimat dorinta de a pregati nationala Romaniei. Nu are o relatie extraordinara cu fratii Becali si nu este un om care poate sa fie manevrat de unele interese din jurul nationalei.

Un antrenor strain. Varianta este fantezista in conditiile actuale din fotbalul romanesc.

Sunt sanse mici ca Piturca sa continue la nationala daca Romania obtine o victorie in Austria. Federatia trebuie sa ii plateasca 1.000.000 pentru rezilierea contractului.