In stilu-i caracteristic, selectionerul Victor Piturca se declara multumit de jocul tricolorilor din partida cu Serbia (Mutu si compania au pierdut cu 3-2), antrenorul primei reprezentative fiind de parere ca baietii sai si-au facut in mare parte datoria. Nu de aceeasi parere este Ionut Lupescu, oficialul FRF considerand ca in proportie de 90% Romania a pierdut orice sanse de calificare la Cupa Mondiala din 2010.

"Asta este, matematic inca se mai poate. Nu am jucat pe postul meu obisnuit. Sarbii nu au avut o tactica, doar noroc. Este o echipa buna, nu neaparat valoroasa. Presa vede numai partile negative ale acestui meci", a declarat Paul Codrea.

"90% am pierdut orice sansa de calificare. Trebuie sa castigam in Austria, Serbia si in Franta. Dupa cum au muncit in repriza a doua, baietii meritau un egal. Deocamdata nu se pune problema ca Victor Piturca sa fie demis. Selectia a fost ok, nu sunt alti fotbalisti care sa vina la echipa nationala", este de parere Ionut Lupescu.

"Ca si joc, baietii si-au facut datoria. Am lucrat la antrenamente faza de la primul gol, dar reusitele sarbilor au venit in momente importante. Ne-a fost refuzat un penalti clar, evolutia lui Matteo Trefoloni ma pune pe ganduri. Nu vreau sa discut despre o eventuala plecare. Mutu este un jucator care a incercat sa faca foarte multe, pacat ca nu a marcat. Unii dintre fotbalistii mei au reusit mai mult astazi, altii mai putin. Poate si soarta are vina ei. Daca mai cred in calificare? Sa vedem...", a declarat (intr-o interventie la Antena 1) selectionerul Victor Piturca.

"Au fost mai buni ca noi la fazele fize, au avut fundasi foarte puternici, puteam sa fim mai atenti. Sunt cat de cat bine din punct de vedere fizic, sper sa pot juca in Austria. Conteaza ca nu am vrut sa ne dam batuti pana in ultimul minut. Durerea mare este ca nu am luat niciun punct. Desi va fi foarte greu, mai speram la calificare", a precizat Adrian Mutu.

Romania a pierdut cu 3-2 partida cu Serbia (contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010), in acest moment tricolorii fiind la 12 puncte distanta de prima pozitie din grupa a-7-a.