Dupa 2-3 cu Serbia, Romania pierde contactul cu pozitiile fruntase ale grupei a-7-a de calificare la Cupa Mondiala din 2010, in acest moment prezenta tricolorilor la competitia gazduita de Africa de Sud parand mai mult o utopie. Krasic (17'), Dorel Stoica (autogol 45') si Ivanovic (58') au stabilit invingatoarea, golul lui Marica (50') punctand numai la impresia artistica. Cea mai buna solutie pentru tricolori ar fi fost aceea ca pe Stadionul Farul sa se fi stins lumina pentru Ziua Pamantului...

Partida cu Serbia era una in care pentru tricolori exista numai varianta victoriei. Cu cinci puncte mai putin decat sarbii in clasament, pentru elevii lui Piturca disputa de la Constanta era una de totul sau nimic.

Dupa un inceput echilibrat de partida, Krasic suteaza in bara, iar Jovanovic trimite in poarta lui Lobont si tragea primul semnal de alarma (17').

Romania trece la timona partidei, dar Mutu si compania domina steril o partida in care oaspetii au dovedit ca sunt foarte buni in jocul pe contraatac. Lovitura sub centura avea sa vina in minutul 45, exact inainte de pauza, atunci cand Vidic trimite cu capul, iar ghinionistul Dorel Stoica deviaza in propria poarta.

Cu un handicap de doua goluri, Romania incepe in atac cea de-a doua repriza, golul lui Marica (50') (un lob superb de la 16 metri) dandu-ne sperante intr-un rezultat bun.

Reusita lui Ivanovic din minutul 58 le-a turnat plumb in ghete tricolorilor, sarbii dovedind ca au venit cu lectia foarte bine invatata.

Dorel Stoica inchide tabela in minutul 74, reusita contand numai la impresia artistica. Serbia castiga cu 3-2 la Constanta, iar Mutu, Chivu si compania vor vedea, cel mai probabil, campionatul mondial la televizor.

Romania: Lobont - Contra, Tamas, D. Stoica, Rat - Codrea, Radoi, Cocis - Costea, Marica, Mutu

Serbia: 1 Stojkovic - 6 Ivanovic, 5 Vidic, 3 Dragutinovic, 13 Obradovic - 17 Krasic, 10 Stankovic, 11 Milijas, 14 M. Jovanovic - 9 Pantelic, 15 Zigic

In cealalta partida a grupei, Lituania - Franta 0-1 (Ribery 67')

Clasament grupa 7:

1 Serbia 12 pct (+7 golaveraj)

2 Lituania 9 (+3 golaveraj)

3 Franta 7 (0 golaveraj)

4 Austria 4 (-2 golaveraj)

5 Romania 4 (-3 golaveraj)

6 I.Faroe 1