Oltenii au deschis scorul dupa numai 45 de secunde:Florin Costea a trimis in plasa o minge pe care Nuno Claro nu a reusit sa o respinga corect. Presiunea Craiovei, insuportabila, a condus repede spre al doilea gol: penalty in minutul 6, transforma Dorel Stoica si Universitatea beneficia de un debut perfect.

Clujenii, cu mari probleme in organizarea jocului (amanunt suprinzator avand in vedere calitatea relatiilor de joc din stagiunea de toamna), au intrat in calcule abia spre mijlocul primei perioade. Baietii lui Uhrin jr. au profitat de pasul inapoi facut (cu naivitate) de jucatorii olteni si au marcat in minutul 42 prin Alcantara, apoi au ratat o situatie buna in finalul reprizei.

Sub impresia acestei reveniri a Clujului, perioada secunda se anunta extrem de incinsa, numai ca de la cabine CFR-ul s-a intors fara idei noi si fara resurse psihice. Tot Craiova a fost echipa care si-a imbunatatit jocul - a urcat liniile, nu s-a mai retras, cautand golul al treilea, care sa le aduca linistea victoriei. A marcat Florin Costea in minutul 68, la cateva minute dupa ce ratase cu poarta goala, apoi a fost imitat de fratele sau Mihai care a sutat plasat din afara careului (69).

Finalul meciului a consfintit dezintegrarea Clujului - oltenii au ratat in cascada, ridiculizand apararea campioanei. Patru goluri si un spectacol remarcabil - acesta este bilantul Craiovei care s-a apropiat ca spirit si inddrazneala de generatia lui Balaci. Clujul a suferit o instructie amara, sinonima cu un faliment al strategiei administrative din iarna. Cine stie, poate ca CFR chiar nu trebuia sa renunte la Trombetta pentru o trompeta...