Oficialii Rapidului au cerut Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pentru ca derby-ul etapei 22, dintre Rapid si Dinamo, sa se joace cu cel putin o zi mai tarziu decat a fost programat initial. Giulestenii au motivat aceasta solicitarea prin faptul ca jucatorii convocati la nationale nu au suficient timp sa se recupereze pana la intalnirea cu Dinamo.

Conducerea FC Rapid solicita, in mod oficial, ca meciul cu Dinamo sa fie programat sambata, 4 aprilie, si, daca este posibil, duminica, 5 aprilie. "Pe site-ul LPF a fost postat programul jocurilor din cadrul etapei a 22-a a Ligii I, planificarea respectiva prevazand ca derbiul Rapid – Dinamo sa se dispute pe data de 3 aprilie (vineri), de la ora 20.45. Clubul Rapid considera total inoportuna aceasta programare, avand in vedere ca miercuri, 1 aprilie, este data oficiala in calendarul FIFA, pentru desfasurarea jocurilor din preliminariile CM 2010.

Bozovici si Djalovici au fost deja convocati la reunirea reprezentativei Muntenegrului care, pe 1 aprilie, va juca in deplasare, la Tbilisi, cu Georgia, iar intoarcerea lor in Romania se va produce abia joi, 2 aprilie, seara, deci cu nici 24 de ore inaintea meciului cu Dinamo (daca planificarea actuala s-ar mentine in forma deja facuta publica). Nu poate fi exclusa nici posibilitatea ca unul sau doi jucatori rapidisti (discutia este valabila si in cazul lui Dinamo, mai mult ca sigur) sa fie convocati si la nationala tarii noastre care, se stie, are meci pe 1 aprilie in Austria", se anunta intr-un comunicat aparut pe site-ul oficial al gruparii giulestene.

Dinamo e de acord cu amanarea meciului impotriva Rapidului. "Cele doua cluburi trebuie sa ne punem de acord. Parerea mea este ca atata timp cat joi unii jucatori se intorc de la meci e imposibil sa joace a doua zi. Si sunt jucatori de baza pentru Dinamo. Dar sunt convins ca vom ajunge la un numitor comun cu cei din Giulesti si vom solicita ligii sa decaleze meciul", a spus si actionarul dinamovist Vasile Turcu.