Rafa Benitez va ramane antrenorul lui Liverpool pana in 2014. Spaniolul a semnat un nou contract cu gruparea engleza, care, potrivit presei din Anglia, il va imbogati cu 20 de milioane de lire sterline. "Iubesc acest club, suporterii si orasul, asa ca nu aveam cum sa nu accept aceasta oferta", a spus Benitez.

"Inima mea este cu Liverpool, asa ca sunt incantat sa semnez acest nou contract", a recunoscut Rafa Benitez pe site-ul oficial al clubului. "Iubesc acest echipa, fanii si orasul si cu un asa club si astfel de suporteri, nu as fi putut refuza oferta de prelungire a contractului. Am spus intotdeauna foarte clar ca vreau sa raman mai mult timp la Liverpool. Cand voi termina acest nou contract, voi avea mai mult de un deceniu petrecut la comanda acestui club".

Liverpool nu a castigat niciun titlu in Anglia cu Benitez pe banca, de fapt cormoranii nu au mai castigat Premier League din 1990. Totusi, Gerard&co au adus acasa cel mai important trofeu al cluburilor, Liga Campionilor in 2005. Tot cu Benitez ca antrenor, Liverpool a mai ajuns in finala Ligii Campionilor, doi ani mai tarziu, la Atena. "Vreau sa multumesc conducerii pentru acesta oferta. Toti de aici ne dorim acelasi lucru: sa castigam cat mai multe trofee importante", a incheiat spaniolul.

Rafa Benitez a venit la Liverpool in 2004 dupa o perioada infloritoare la Valencia, echipa cu care a cucerit de doua ori titlul in Spania si Cupa UEFA.