Olimpique Marseille s-a calificat in prelungirile partidei cu Ajax Amsterdam, terminata la egalitate, 2-2. In tur, francezii s-au impus cu 2-1. Deplasarea in Olanda nu era o formalitate, mai ales ca Ajax nu mai are nicio sansa de a cuceri campionatul intern si Van Basten si-a propus un parcurs lung in UEFA, spre deosebire de OM, care duce o lupta dura cu Lyon in campionat si trebuia sa isi menajeze si cativa jucatori.

Enoh ('33) a facut 1-0 pentru Ajax, fructificand pasa excelenta primita printre fundasii lui Marseille de la Luis Suarez. Avantajul a tinut doar doua minute. Niang ('35), dar incert pentru aceasta partida, a reusit sa egaleze cu un sut printre picioareel lui Vermeer, iesit aiurea din poarta.

Francezii erau multumiti cu rezultatul iar Eric Gerets i-a scos din teren pe Niang si pe Valbuena, cei mai buni jucatori ai lui OM. Meciul parea ca se va termina cu acest scor insa Sulejmani ('74) a trimis partida in prelungiri: Suarez il dribleaza pe Hilton, paseaza catre Sulejmani iar acesta marcheaza cu ajutorul capului din apropierea portii.

Desi francezii pareau cazuti din punct de vedere fizic, acestia au dat lovitura in prelungiri. Schidler l-a faultat pe Samassa la marginea careului. Zenden a tras in zid, mingea a ajuns la Taiwo, acesta a recentrat cu capul catre Samassa, atacantul francez a retrimis catre Mears iar acesta a marcat cu capul din fata lui Vermeer, calificand pe Marseille in sferturile de finala ale Cupei UEFA.

1-0

1-1

2-1

2-2