Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu nu va fi convocat la meciurile cu Serbia si Austria (preliminariile CM 2010), din cauza problemelor medicale. Anuntul a fost facut pe site-ul federatiei romane de fotbal (frf.ro) care ofera si explicatia indisponibilitatii jucatorului: conform unui consult efectuat de medicul Pompiliu Popescu, Chivu a suferit o leziune recidivanta la muschii aductori si are nevoie de o luna de pauza.

"La meciul lui Inter cu Fiorentina, Mourinho l-a rugat pe Cristi sa joace desi nu era refacut. Si antrenorul regreta acum, pentru ca a recidivat accidentarea lui Chivu. Va trebui sa ne descurcam si fara el", spune Piturca (Gsptv), adaugand ca intr-un fel meciul amical cu Croatia a fost o repetitie: "Nici cu Croatia nu l-am avut pe Cristi si echipa s-a descurcat bine". Romania a pierdut amicalul cu Croatia (1-2, pe stadionul Steaua, in luna februarie).

Site-ul FRF mai anunta ca Victor Piturca nu il va chema la lot nici pe Florentin Petre (suspect de o leziune a ligamentelor incrucisate).

Lotul pentru meciurile cu Serbia (28 martie, Constanta) si Austria (1 aprilie, Klagenfurt) va fi definitivat in seara zilei de duminica, 22 martie.