Proaspat calificata intre primele opt echipe ale Champions League (dupa ce a eliminat Realul), FC Liverpool a inaintat o cerere catre UEFA prin care refuza sa joace returul sferturilor de finala in data de 15 aprilie, indiferent de adversarul pe care-l va avea. Motivul este unul simplu, in acea zi se vor comemora 20 de ani de la tragedia de pe Hillsborough, atunci cand nu mai putin de 96 de suporteri si-au pierdut viata intr-o busculada.

In data de 15 aprilie 1989, nu mai putin de 96 de suporteri si-au pierdut viata intr-o busculada petrecuta in timpul partidei dintre Liverpool si Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei.

"Am mereu prezenta in fata tragedia de pe Hillsborough, acolo mi-am pierdut un membru al familiei, iar daca vom obtine anul acesta titlul el va fi dedicat tuturor celor care si-au pierdut viata", a declarat Steven Gerrard, capitanul cormoranilor.

"Noi speram ca UEFA sa dea dovada de intelegere si sa constientizeze ce inseamna aceasta data pentru Liverpool", precizeaza clubul din Premier League intr-un comunicat.

Interesant este faptul ca britanicii au cerut forului european nedisputarea unei partide pe 15 aprilie chiar inainte de calificarea in fata spaniolilor de la Real Madrid.

Mai citeste si VIDEO Manchester United - Liverpool 1-4/ Tavalugul cormoran umileste pe United

Vezi aici imagini de la tragedia de la Hillsborough: