Doua dintre fostele glorii ale tenisului feminin mondial au pasit din nou pe terenul de tenis pentru a juca. Martina Navratilova si Gabriela Sabatini au participat la o actiune caritabila, destinata strangerii de fonduri pentru lupta impotriva bolii Miastenia Gravis. Sabatini a uimit audienta afisand o forma fizica de invidiat, desi s-a retras din tenis in urma cu 13 ani. Nici Navratilova nu s-a schimbat prea mult: a luptat pentru fiecare minge si a criticat unele decizii ale arbitrului.

Gabriela Sabatini a castigat meciul de un set in fata Martinei Navratilova, scor 6-4. Cele doua au pierdut, insa, la dublu impotriva cuplului medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena din 2004, Paola Suarez/Patricia Tarabini, scor 3-6.

Fondurile stranse in urma meciurilor vor fi destinate luptei impotriva unei boli grave. Miastenia Gravis este o boala cronica neuromusculara care se manifesta prin oboseala severa la repetarea unei anumite miscari si slabiciunea muschilor voluntari ai corpului si afecteaza, in general, femeile intre 21 si 35 de ani.

Gabriela Sabatini

Cea mai inalta pozitie in clasamentul WTA: 3 (1989)

Titluri castigate: 27

Turnee de Grand Slam castigate: 1 (US Open - 1990)

Martina Navratilova

Cea mai inalta pozitie in clasamentul WTA: 1 (1984)

Titluri castigate: 167

Turnee de Grand Slam castigate: 18 (Wimbledon - 9; US Open - 4; Australian Open - 3; Roland Garros - 2)