Delegat sa conduca la centru partida dintre FC Brasov si FC Arges (duminica, ora 15.00), Sorin Corpodean bifeaza cel de-al 267-lea meci in Liga 1, performanta cu care il egaleaza pe Nicolae Rainea, recordmanul absolut inca din anul 1983.

Nascut la Ocna Mures, Corpodean este unul dintre numele mari ale arbitrajului romanesc, lucru care nu l-a scutit insa si de multe scandaluri de-a lungul carierei, numele sau fiind asociat adesea cu unele cluburi bucurestene.

Prima partida arbitrata in Liga 1 a fost cea dintre Ceahlaul si Farul Constanta, scor 2-1, pe 8 aprilie 1995.

"Imi aduc si acum aminte de acel meci, de fapt stiu toate jocurile pe care le-am condus. Am un carnetel pe care imi notez de fiecare data partidele unde sunt delegat. Primul carnetel l-am inceput acum multa vreme, dar l-am epuizat repede", a precizat Corpodean citat de NewsIn.

De asemenea, fluierasul roman a arbitrat si in 67 de meciuri internationale, Corpodean precizand ca in 2010 va renunta la arbitraj din cauza limitei de varsta (45 de ani).

Interesant este faptul ca 14 ani de delegari, Sorin Corpodean a arbitrat de cele mai multe ori pe Dinamo, de 42 de ori, iar apoi pe Steaua, de 36 de ori.