Barcelona s-a calficat in sferturi dupa un meci-spectacol in fata francezilor de la Lyon. Jucatorii lui Guardiola s-au impus cu 5-2 intr-o partida in care ironia sortii a facut ca un francez sa ingroape o echipa din Franta. Thierry Henry a avut o evolutie remarcabila pe Camp Nou, inscriind doua goluri si devansandu-l pe Alfredo Di Stefano in topul celor mai prolifici marcatori in Cupele Europene, cu 50 de goluri. Raul, van Nistelrooy si Andrei Schevchenko conduc acest clasament cu 64 de reusite, respectiv 60 si 56.

“Am facut o partida extraordinara. In prima repriza ne-a iesit aproape tot si am intrat la pauza cu un 4-1 care nu e un scor usor in fata unei echipe de talia lui Lyon", a spus francezul, care a ajuns la 50 de goluri marcate in Cupele Europene, devenind al patrulea in clasamentul golgeterilor.

"Golurile sunt importante, dar mai presus de orice, tot ce conteaza e ca ne-am calificat in sferturi", a adaugat Henry subliniind ca "nu am nicio preferinta pentru urmatorul adversar. Toate echipele sunt bune".

Pep Guardiola, antrenorul Barcelonei cere ajutorul publicului pentru urmatorul meci din sferturi: “nu vom putea trece de urmatorul adversar din Liga fara ajutorul suporterilor nostri. Este adevarat ca in unele momente ale partidei cu Lyon am fost brilianti, dar de aici inainte pentru noi urmeaza o perioada foarte incarcata in timp ce adversarul noastru din Liga va avea doar un meci pe saptamana".

Claude Puel a avut puterea sa felicite Barcelona pentru lectia de fotbal pe care le-a dat-o jucatorilor sai: "trebuie sa-mi felicit rivala pentru ca a fost superioara din toate punctele de vedere. Nu am pus nicio problema si, mai tot timpul, am fost inferiori. Cred ca Barcelona a fost favorita de la inceput si, chiar daca acum competitia o sa fie din ce in ce mai dura, eu sunt de parere ca Barca va cuceri Liga Campionilor si Liga Spaniola".