Banel Nicolita nu se incadreaza in tiparul fotbalistului roman, cu nasul pe sus si lenes in teren. Stelistul este unul dintre cei mai iubiti jucatori ai Stelei datorita daruirii sale pe terenul de joc si modestiei de care da dovada ori de cate ori da autografe suporterilor. "Erau zile cand nu aveam ce manca, dar faceam trei antrenamente pe zi", isi aduce aminte Nicolita de vremea cand familia sa abia se descurca sa-si creasca copii.

"Am fost stelist de mic copil si mi-am dorit din tot sufletul sa joc aici. Cu o zi inainte sa vin la Steaua, am refuzat Rapidul. Desi eram oricum convins sa vin in Ghencea, domnul Stoica mi l-a dat la telefon pe Mirel Radoi, care mi-a spus ca vrea sa fim colegi. Faptul ca am vorbit cu el a fost atunci cea mai mare onoare pentru mine", a declarat Banel Nicolita pentru revista oficiala a Stelei.

"Erau zile in care nu aveam ce manca si ma duceam la antrenament cu stomacul gol, deoarece nu puteam intarzia sau lipsi. Viata m-a calit si m-a facut sa devin un om bun. Faceam cate trei antrenamente pe zi, eram hranit prost si imi era foarte greu. Cand am ajuns in situatia de a face o casa pentru familia mea, am considerat ca este cea mai mare bucurie si realizare a mea. Faptul ca am putut sa-mi ajut familia a insemnat enorm pentru mine.

Le multumesc pentru tot ce-au facut pentru mine atunci cand nimeni nu imi dadea sanse. Cu timpul, le-am demonstrat ca nu m-au schimbat banii si faima. Am incercat sa fiu mereu acel baiat modest din Faurei, care-si respecta familia, prietenii si pe toti oamenii care ma trateaza la fel si sunt alaturi de mine", a incheiat stelistul.