Franta si-a anuntat candidatura pentru gazduirea Campionatului European de fotbal din 2016. Daca in urma cu cateva zile, francezii se gandeau sa candideze impreuna cu Italia, miercuri, presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a anuntat ca Franta nu are nevoie de Italia pentru a castiga. "Vom castiga si o vom face singuri. Franta este o tara care iubeste fotbalul si tocmai de aceea este obligata sa castige singura aceasta batalie. Este o vointa comuna a francezilor care iubesc fotbalul sa organizam CE din 2016 si sa reusim de unii singuri", a explicat presedintele FFF.

Mai mult, ministrul Sportului, Bernard Laporte a spus ca pune la bataie 100 de milioane de euro pentru ca Franta sa iasa victorioasa. "Suntem pregatiti sa oferim 100 de milioane de euro pentru stadioane, ceea ce demonstreaza ca guvernul sustine aceasta candidatura. Trebuie sa organizam un eveniment atat de important in Franta pentru ca tara noastra sa straluceasca in lume", a spus Laporte. In cursa pentru gazduirea turneului final s-au mai inscris oficial Italia si Suedia alaturi de Norvegia.

Franta a mai organizat CE din 1984 si CM din 1998, de fiecare data fiind si castigatoarea trofeului. Ambitia francezilor de a organiza Europeanul din 2016 vine si dupa ce au pierdut sansa de a gazdui Olimpiada din 2012 in favoarea englezilor.