Cosmote, Danette, Golden Brau sunt doar cateva dintre brandurile cu mare greutate care au decis sa-si promoveze imaginea prin intermediul lui Razvan Lucescu. Fostul antrenor al Rapidului, actualul antrenor al Brasovului si unul dintre cele mai salubre personaje pe care fotbalul nostru le poate afisa joaca in reclame TV pentru companii care aloca bugete impresionate acestor campanii.

In afara de Dan Petrescu, niciun alt antrenor din Liga 1 nu se poate lauda cu succesul pe care Razvan Lucescu il are la advertiseri. Iar Dan Petrescu are si avantajul faptului ca a fost unul dintre cei mai importanti fotbalisti care au evoluat vreodata pentru “nationala” Romaniei.

Si totusi, in ciuda acestei situatii, Ravan a reusit sa uimeasca negativ zilele acestea.

Omul care arata o deschidere si o intelegere profunda a business-ului numit fotbal prin exploatarea imaginii sale asociate fenomenului are o atitudine inexplicabila cand vine vorba de programarea unui meci in nocturna. Adica in prime time, intervalul orar care ofera beneficiile maxime pentru sponsorii si televiziunea care hranesc fotbalul.

In fapt, Razvan Lucescu vrea sa castige cu orice pret partida cu Steaua si considera ca un meci jucat la lumina reflectoarelor ar constitui un dezavantaj pentru fotbalistii sai, mult mai putin obisnuiti cu astfel de jocuri. Acel “orice pret” poate insa insemna si o lovitura pentru brandul antrenorului.

De exemplu, daca luam cazul berii, produsul care a pompat cei mai multi bani in fotbalul nostru alaturi de operatorii de telefonie mobila, vom constata automat ca exista un dezacord.

Imaginile idilice care-l prezinta pe Razvan antrenand o echipa de baieti veseli cu scopul de a promova o bere nu au legatura cu imaginea incruntata a lui Razvan care apeleaza la tactici de “parjolire” inaintea venirii inamicului Steaua.

Pur si simplu, berea se savureaza pentru relaxare, pentru distractie, nu se asociaza cu incordarea disperata si neonoranta afisata de Lucescu inaintea unui meci.

Berea se bea inainte, in timpul si dupa un meci precum FC Brasov - Steaua. Berea are legatura cu fotbalul, nu cu razboiul.