Jurnalistii italieni de la Il Giornale au analizat atent parcursul campioanei Inter din aceasta editie de Serie A, rezultatul acestei analize fiind acela ca formatia la care evolueaza si romanul Cristi Chivu a beneficiat de 12 greseli mari de arbitraj de-a lungul partidelor din campionat.

Etapa I: Ibrahimovic inscrie cu mana un gol impotriva Sampdoriei (rezultat final 1-1)

Etapa VIII: Maicon trebuie eliminat dupa un fault dur asupra lui Mesto de la Genoa (partida se termina la egalitate 0-0)

Etapa IX: Burdisso il faulteaza pe Pazzini in careul de 16 metri, arbitrul nu acorda nimic (partida Fiorentina - Inter se termina 0-0).

Etapa X: Cordoba (era in pozitie de ultim aparator) il faulteaza pe Bernardo Corradi, centralul nu da nimic (Inter castiga la Reggina cu 3-2).

Etapa XI: Cordoba nu este eliminat dupa un fault grosolan la Inler (Udinese) (Inter castiga la limita cu 1-0).

Etapa XIII: Marchioni (Juventus) este faultat clar in careu de catre Muntari, nu se dicteaza nimic (Inter castiga cu 1-0 derbiul cu Juventus).

Etapa XIV: Samuel il opreste neregulamentar in careul de 16 metri pe Lavezzi (Napoli), centralul lasa jocul sa continue (Inter castiga la limita cu 2-1 partida cu Napoli).

Etapa XV: Zlatan Ibrahimovic marcheaza din off-side clar in partida cu Lazio (Inter prinde aripi si castiga cu 3-0 pe Olimpico)

Etapa XVII: Maicon marcheaza dintr-un off-side imens in partida cu Siena, gratie acestei reusite milanezii castiga cu 2-1.

Etapa XX: Adriano il loveste clar cu pumnul pe Gastaldello, nu este eliminat, iar apoi reuseste golul cu care Interul castiga impotriva Sampdoriei (brazilianul a fost suspendat dupa proba tv).

Etapa XXIV: Adriano macheaza cu mana in marele derbi cu AC Milan, interistii castiga cu 2-1. In aceeasi partida, Chivu il faulteaza pe Inzaghi la 1-0 pentru gazde, centralul nu acorda nimic.

Etapa XXVI: Balotelli obtine un penalti inexistent contra Romei, Interul salveaza un punct si face 3-3 contra echipei pregatite de Luciano Spaletti.

Inter se afla pe primul loc in Italia, echipa pregatita de Jose Mourinho avand sapte puncte avans fata de Juventus Torino, principala urmaritoare.