La 37 de ani si dupa 8 ani petrecuti la Juventus, Pavel Nedved a decis ca este timpul sa renunte la fotbal. "Ma voi retrage la finalul sezonului, indiferent de cat de bine vom juca in Liga Campionilor sau Serie A", a spus cehul. In 2006, Nedved s-a retras si de la nationala Cehiei.

"Imi place sa joc, dar trebuie sa iau in considerare conditia mea fizica si mentala, si vreau sa le ofer tinerilor posibilitatea sa joace", a declarat Nedved, care din 2001 a jucat numai pentru Juventus. "Poate unii se gandesc ca sunt inca tanar, dar am aproape 37 de ani. Ma voi retrage la finalul sezonului, indiferent de cat de bine vom juca in Liga Campionilor sau Serie A. Decizia mea este una definitiva si nu ma voi razgandi. Este cel mai bun moment sa ma retrag", a mai spus cehul.

In 2003, Nedved a fost ales cel mai bun jucator din lume. Cehul a bifat 238 de meciuri pentru Juventus si a marcat 48 de goluri. Nedved s-a transferat la Juventus de la Lazio Roma contra sumei de 41de milioane de euro. "Cel mai mult mi-ar placea sa-mi inchei cariera cu o victorie in Liga Campionilor. Am pierdut meciul contra lui Chelsea, dar orice se poate intampla in retur. O sa fie greu, dar nu imposibil", a adaugat jucatorul ceh.

Cu Lazio, Nedved a castigat Cupa UEFA in 1999 si tot atunci a cucerit si Supercupa Europei. La Juventus, Nedved a ratat finala Ligii Campionilor din 2003 deoarece a primit in semifinale, in meciul cu Real Madrid, un galben nemeritat, fiind suspendat pentru ultimul act al competitiei.