Pierluigi Colina, seful arbitrilor din Italia, a declarat ca fotbalul din Peninsula este dispus sa experimenteze ultima gaselnita din lumea sportului rege, cartonasul portocaliu, informeaza Gazzetta dello Sport.

International Footbal Association Board (IFAB) studiaza posibilitatea si oportunitatea introducerii unui asemenea cartonas in fotbal. Reuniunea in cadrul careia se va discuta despre aceasta inovatie va avea loc la Manchester, in data de 28 februarie.

Propunerea a fost facuta de catre Federatia de Fotbal din Irlanda de Nord, oficialii acestui for precizand ca "exista situatii in care cartonasul rosu ar fi excesiv, iar cel galben prea putin sever".

Astfel, fotbalistul care ar urma sa primeasca respectivul cartonas portocaliu va parasi terenul de joc numai pentru cateva minute, el putand reveni in partida dupa terminarea pedepsei (precum eliminarile din handbal).

In alta ordine de idei, Colina a mai precizat ca in Serie A ar putea aparea un al doilea arbitru, care sa-l ajute pe central.