Jean Valvis, actionar minoritar la FC Rapid s-a aratat dispus sa plateasca suma de 300.000 de euro, necesara platii salariilor jucatorilor, dar si a celorlalti salariati ai clubului giulestean pentru luna decembrie. Situatia critica in care se afla Rapidul din cauza datoriilor de 16,7 milioane de euro l-au facut pe Valvis sa sara in ajutorul clubului, dar vrea in schimb o emisiune de noi actiuni la Rapid.

"Avand in vedere intarzierea achitarii salariilor jucatorilor si salariatilor FC Rapid pentru luna decembrie, mi-am anuntat disponibilitatea de a plati imediat aceasta suma care se ridica la aproximativ 300.000 de euro. Experienta mea nu prea placuta din anul 2006, precum si datoriile Rapidului ajunse la nivelul de 16,7 milioane de euro, ma obliga sa realizez aceasta finantare, nu prin sponsorizare, nu printr-un nou imprumut (peste cele 16,7 milioane), ci printr-o emisiune de noi actiuni ale SC FC Rapid SA", a declarat Valvis pentru Mediafax.

Jean Valvis si-a exprimat si dorinta de a prelua toate actiunile clubului giulestean: "In ceea ce priveste controlul majoritar al actiunilor, am formulat o propunere de preluare a 100 la suta din actiunile clubului catre domnul Copos si sunt intr-o continua discutie - negociere cu el. Este o discutie foarte interesanta, dinamica si plina de tensiune pozitiva, exploziva. Dar orice solutie trebuie sa se gaseasca intr-un context consensual cu domnul Taher. Sunt sigur ca domnul Copos e constient de faptul ca o solutie trebuie gasita urgent inainte de 31 martie, termenul limita pentru plata celor 4,2 milioane de euro, reprezentand datoriile catre stat, jucatori, in vederea obtinerii de catre club a licentei".

Rapidul se confrunta cu probleme grave, iar diferiti oameni de afaceri sunt interesati sa cumpere clubul. Omul de afaceri Ionut Negoita a declarat la inceputul lunii februarie ca este in tratative cu George Copos in vederea preluarii Rapidului.