Standard Liege impresioneaza in prima liga de fotbal din Belgia cu un antrenor roman pe banca. Tehnicianul i-a cucerit pe suporteri prin seriozitate si prin devotament pentru ceea ce face. A fost pe banca tehnica a tricolorilor, iar jocul se schimbase in bine si echipa era una intinerita. "E un tehnician care poate antrena oricand nationala", precizeaza Mircea Sandu despre o posibila revenire a lui Ladislau Boloni la prima reprezentativa.

"Daca deranjeaza pe cineva ca sunt maghiar, este treaba lui. De foarte multe ori am demonstrat ca sunt un cetatean roman care isi iubeste tara si care nu uita de unde a plecat", a declarat Boloni (in Evz) referitor la originile sale.

A bifat 108 prezente pentru Romania si a reusit 25 de goluri. Cu toate ca este maghiar, Ladislau este unul dintre cei mai buni romani de la prima reprezentativa.

A pregatit echipa nationala intre 2000 si 2001, iar in paralel a gandit trialuri cu jucatori din ligile inferioare. Imaginea lui Boloni la prima reprezentativa a fost aceea a unui vesnic ganditor cu carnetelul in mana, in cautarea asezarii tactice perfecte.

De ce discutam despre Boloni daca echipa nationala are antrenor?

Soarta lui Victor Piturca pe banca primei reprezentative depinde foarte mult de dubla cu Serbia si Austria. Ne placem sa recunoastem sau nu, fara sase puncte tricolorii raman numai cu sanse teoretice la calificarea pentru Mondialul din 2010, iar varianta schimbarii tehnicianului devine, din nou, una de actualitate.

Avantajele lui Boloni fata de alti antrenori

Lista celor care se autopropun sau care sunt propusi pentru preluarea nationalei Romaniei este una mare. Cu toate acestea, Boloni are experienta internationala, cunoaste bine echipa nationala si fotbalul din tara, iar despre profesionalismul sau nu prea avem ce comenta.

"Am cladit ceva la echipa nationala atunci cand am fost: schimbarea generatiei, ridicarea jucatorilor din campionatul intern. Am ramas in relatii foarte bune", a declarat Boloni despre scurtul sau mandat de la carma tricolorilor.