Derby-ul Inter - Milan a fost analizat la finalul partidei pe toate fetele de antrenorii celor doua echipe. Doua faze cheie au fost invocate: golul reusit de Adriano si un presupus penalty la un duel intre Chivu si Inzaghi, cand atacantul oaspetilor s-a agatat de Chivu si a cazut in careu.

Adriano se ajuta de mana la primul
gol
Foto: youtube.com
Faza din care a deschis scorul Inter a trezit numeroase comentarii. Maicon a centrat de pe partea dreapta, Maldini l-a scapat din marcaj pe Adriano, portarul Abbiatti a fost indecis si brazilianul a reluat mingea in poarta ajutandu-se si de mana dreapta. "Golul lui Adriano este cel mai frumos din cariera mea de antrenor. Nimeni nu i-a dedicat o reusita fiului meu, care se duce in fiecare zi la scoala cu un tricou pe care este inscriptionat numarul 10", a spus Mourinho. Carlo Ancelotti a pus infrangerea Milanului pe seama arbitrajului slab. "Faza din care Adriano a marcat este clara: hent! Apoi, am mai avut si un penalty la Inzaghi!"

Inzaghi il impinge pe Chivu si tot
el cere penalty
Foto: youtube.com
Cristi Chivu a avut o evolutie buna in derby-ul Inter - AC Milan. Capitanul nationalei Romaniei a inceput meciul ca fundas central, facand pereche cu Walter Samuel in centrul defensivei. Chivu a fost in prim-plan in repriza a doua, in minutul 78 cand, la un duel pentru minge cu Inzaghi, atacantul italian s-a agatat de Chivu, a cazut in careu si a cerut insistent penalty. "Am incercat sa ne aparam, am stiut ca nu va fi un meci usor, dar am facut exact ce trebuia. Golul lui Pato a venit pe fondul presiunii lor, nu ca am fi gresit cu ceva. Am avut noroc sa fim mai buni decat rivalii nostri, am fost mai determinati, acesta a fost secretul victoriei noastre", a spus Chivu la final.