Fostul international roman Dan Petrescu este de parere ca numirea sa pe banca tehnica a londonezilor de la Chelsea ar putea fi considerata o solutie buna in contextul actualei crize economice mondiale. "Eram mai ieftin decat altii", precizeaza Bursucul. Clubul patronat de Abramovic traverseaza momente grele, The Blues inregistrand numai in 2008 pierderi de 65,7 milioane de lire sterline.

"Cred ca pe criza asta, eram mai ieftin decat altii. Cunosc bine clubul si suporterii si sper ca pe viitor sa ajung sa antrenez acolo", a precizat Dan Petrescu.

Antrenorul Unirii Urziceni a fost propus pentru banca tehnica a vicecampioanei Europei de catre impresarul Ioan Becali, oficialii britanici precizand ca Petrescu este monitorizat, acesta putand fi pe viitor una dintre solutiile pentru banca tehnica a celor de la Chelsea.

Clubul londonez a cheltuit enorm pentru postul de antrenor, Jose Mourinho si Avram Grant (demisi de pe Stamford Bridge) urmand sa primeasca in total despagubiri de 23 de milioane de lire sterline. La aceasta suma se adauga alte aproximativ 17 milioane de lire sterline pe care formatia din Premier League ii datoreaza brazilianului Luiz Felipe Scolari (indepartat de la club saptamana trecuta).

Dan Petrescu a activat la Chelsea Londra intre anii 1995 si 2000, fostul international retragandu-se din fotbal cu ocazia partidei FC National - Ceahlaul, scor 1-3, din data de 28 mai 2003.