Andrei Profireanu, fotbalistul lui FC Botosani, echipa ce activeaza in liga secunda, a fost internat la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, sustinand ca a fost batut de un grup de rromi. Acestia i-ar fi cerut 10 RON, jucatorul ar fi refuzat si asa ar fi iesit scandalul. Politistii s-au autosesizat si l-au chestionat pe jucator, care, in fata organelor de ancheta, a avut alta poveste.

Purtatorul de cuvant de la IJP a declarat pentru Monitorul de Botosani ca "Profireanu a spus asa in fata presei deoarece a vrut sa ascunda ca a iesit cu niste coechipieri din programul echipei. El nu a fost agresat de tineri de etnie rroma si ne-a povestit ca in jurul orei 03:00 s-ar fi incaierat cu trei baieti si el a iesit cel mai sifonat. Nu a dorit sa depuna plangere impotriva agresorilor.

Seful Biroului Judetean pentru rromi a cerut scuze din partea fotbalistului pentru ca a mintit. "Tot ce vreau este ca el sa-si ceara scuze fata de etnia roma. Mi se pare inadmisibil ce a facut si este impropriu ca atat de rapid sa etichetam o etnie pentru ca exista batausi, violatori, talhari, criminali peste tot. Deplang situatia in care se afla toata lumea care intra in contact cu infractionalitatea", a declarat Semiramida Balan, seful BJ.