In ultimele minute ale partidei de sambata dintre Godoy Cruz si Banfield scorul era la egalitate, 1-1. Banfield a primit o lovitura de la 11 metri pe care a executat-o, ca de obicei, portarul Cristian Lucchetti. Ibanez a parat lovitura si, in ciuda insistentelor colegilor sai, nu a degajat balonul, ci a asteptat ca portarul advers sa ajunga la poarta lui.

Gestul de solidaritate a portarului argentinian Nelson Ibanez a creat doua tabere distincte. Unii au aplaudat atitudinea fair-play a fotbalistului, pe cand altii au catalogat gestul ca fiind naiv.

"Nu am repus balonul in joc pentru ca mi-am imaginat cum e sa fii in situatia lui. Am asteptat sa ajunga in careul sau", a declarat Ibanez. Portarul advers a apreciat gestul de solidaritate al lui Ibanez: "Ii multumesc pentru faptul ca nu a repus mingea in joc repede. Daca o facea, eram intr-o situatie extrem de dificila".

"Nu sunt de acord cu ce a facut, pentru ca eu vreau intotdeauna sa castig. Dar ceea ce a simtit el in acel moment e respectabil", a declarat antrenorul Diego Cocca.

Daca Ibanez degaja mingea rapid, coechipierii sai ar fi avut sansa sa inscrie golul victoriei. Gestul lui e de inteles pentru unii suporteri, mai ales ca echipa Godoy Cruz se lupta pentru a evita retrogradarea.