Federatia Romana de Fotbal a clarificat motivul neselectionarii lui Adrian Mutu pentru amicalul cu Croatia. Victor Piturca a hotarat sa nu-l convoace pe jucatorul Fiorentinei pentru amicalul de miercuri deoarece asa i-a cerut clubul italian.

"In seara zilei de 8 februarie a.c., clubul AC Fiorentina a trimis Federatiei Romane de Fotbal o scrisoare oficiala, solicitand renuntarea la serviciile lui Adrian Mutu, deoarece, in ultimele zece minute ale jocului de campionat contra lui SS Lazio (disputat duminica, 8 februarie a.c.), internationalul roman a simtit brusc dureri la coapsa dreapta, fapt care il impiedica sa joace la un interval de trei zile. In atare conditii, pentru a nu agrava accidentarea la coapsa, selectionerul Victor Piturca a acceptat sa-i permita lui Mutu sa ramana la Firenze si sa efectueze toate investigatiile medicale necesare", anunta frf.ro.

Cu toate acestea, oficialii clubului italian au declarat ca Victor Piturca a renuntat la convocarea romanului pentru a-i permite acestuia sa se refaca in urma unei accidentari la cot.