Sky Broadcasting a mai dat o lovitura pe piata media si a castigat inca o batalie cu Setanta. Sky a obtinut 5 din cele 6 pachete de transmisiuni live ale meciurilor din Premier League puse la bataie in cadrul unei licitatii. Sky ar fi castigat si al saselea pachet, insa regulile Uniunii Europene stipuleaza ca nicio companie de televiziune nu poate detine toate drepturile de difuzare in direct, sustine Financial Times, care citeaza surse ce au participat la licitatie.

Sky a platit 1,62 de miliarde de lire sterline pentru aceste drepturi pe care le va detine in perioada august 2010 - mai 2013. Setanta a licitat doar pentru 23 de partide transmise live si a platit 159 de milioane de lire sterline, mai putin decat a facut-o CNN pentru un pachet de rezumate transmise seara. Setanta mai detine drepturile pentru prima liga din Scotia si, impreuna cu ITV, mai transmite si partide din Cupa Angliei si meciuri ale nationalei Angliei.

Cum vor fi transmisiile?

Sunt 138 de meciuri in Premier League si patru din cele cinci partide ce vor fi transmise in weekend vor fi difuzate de Sky. Setanta va transmite doar partida de sambata seara. Meciurile de duminica vor fi transmise de Sky, la fel si partidele de luni, care pana in 2010 sunt transmise de Setanta.