Arbitrul Alexandru Tudor a clarificat situatia in legatura cu testele fizice de la Malaga, in urma carora i-a fost retrasa desemnarea de la meciul de Cupa UEFA, AC Milan - Werder Bremen. Centralul a publicat un comunicat pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal, in care declara ca testele au fost intrerupte datorita pulsului sau marit.

"La testul de viteza (sase serii a cate 40 de metri, cu pauza scurta intre ele), opinia expertului UEFA in kinesiologie este ca rezultatele sunt excelente, superioare cu doua zecimi celor inregistrate anul trecut, ceea ce releva o pregatire fizica specifica excelenta", a declarat Tudor.

"Testul de intervale (20 de serii a cate 150 de metri, bineinteles cu o pauza de 35 de secunde de mers intre ele), care a urmat celui de viteza, acesta e cel care a generat dificultati si intreruperea sa. Mi s-a cerut sa ma opresc, explicandu-mi-se ulterior ca pulsul mare pe care il aveam inca de la inceputul incalzirii ar fi putut fi cauzat de o stare emotionala speciala, de un virus ce trebuie identificat si neutralizat sau s-ar fi putut intampla intr-o zi oarecare, pur si simplu, fara vreo explicatie stiintifica", a specificat arbitrul roman.

Alexandru Tudor va repeta testele peste 30 de zile, la Nice.