Echipa nationala de tineret a Romaniei va evolua in Grupa 1 a preliminariilor pentru CE de tineret, editia 2009-2010, elevii lui Emil Sandoi urmand sa intalneasca Rusia, Republica Moldova, Letonia, Insulele Feroe si Andorra. Totul s-a stabilit in urma tragerii la sorti care a avut loc la Aarhus (Danemarca), in cursul zilei de miercuri.

Competitia preliminara include 10 grupe (doua cu cate sase nationale si opt cu cate cinci reprezentative), castigatoarele acestora si cele mai bune patru echipe care se vor clasa pe locul 2 urmand sa dispute meciuri de baraj, tur-retur, cele sapte castigatoare ale acestora calificandu-se la turneul final (iunie 2011), alaturi de reprezentativa tarii gazda, Danemarca, aceasta fiind calificata direct la faza finala, informeaza frf.ro.

"Multa lume ar spune ca este o grupa usoara, dar nu este nici pe departe asa. E adevarat, nu am picat cu mari forte, precum Italia, Franta, Anglia sau Germania. Dar, pe de alta parte, Rusia nu e si ea o forta?", a declarat Emil Sandoi, antrenorul echipei de tineret, dupa tragerea la sorti.