Gica Popescu vrea liniste. Poftim? Da, da, vorbiti in soapta. Il deranjeaza emisiunile in care se vorbeste despre stenograme, aude tropaitul procurorilor prin actele de transferuri ale fotbalistilor, dar subit l-a apucat patriotismul. "Pe procurori nu-i intereseaza ca nationala trebuie sa aiba liniste inaintea dublei cu Serbia si Austria. Aparentele arata ca nu-i intereseaza, dar probabil ca dansii considera ca isi fac treaba", spune Gica. Pardon? Ce-i asta? Daca ar fi teatrul absurdului, am fi putut sa ii bagam pe toti intr-o valiza si sa ii expediem la Polul Nord! Dar e realitatea...

Gica Popescu a fost unul dintre cei mai buni fundasi ai nationalei. Nu cel mai bun, dar ocupa un loc de frunte. Nu o sa uite nimeni Mondialul din '94, campania de calificare la Euro '96, Mondialul din '98 sau Euro 2000. Dar Gica Popescu incepe sa ramana in memoria colectiva ca cel implicat in dosarele transferurilor de fotbalisti si ca aparatorul celor carora li se trimit citatii de la DNA. Cel care a dat inapoi 1 milion de euro Fiscului pentru ca a fost prins cu banii in buzunar. I se spunea Baciul, acum i se spune Inculpatul.

Acum putina vreme, Gica Popescu ii cataloga drept rebuturi pe Claudiu Niculescu, Gabriel Tamas si Nicolae Mitea, pentru ca au ales sa vina in tara, la Dinamo, nu sa isi continue cariera in strainatate. Ar putea fi si cazul lui Florin Bratu, cel care a fost impresariat de Popescu, iar transferul acestuia la Galatasaray este si acum analizat pe la DNA. Buuuun...

Nu a uitat nimeni ca Popescu a condus pentru putina vreme afacerea fratilor Becali, cei care au transformat multi fotbalisti promitatori din campionatul intern in rebuturi, vanzandu-i oriunde si oricui, prin offshoruri sau alte firme fantoma. Pentru detalii, intrebati procurorii. Aceiasi procurori care il deranjeaza pe Gica Popescu. Este galagie in lumea fotbalului romanesc, e de la zornaitul catuselor, de la rasfoitul actelor, de la interceptari? Inca procurorii au fost prea tacuti!

Gata, acum se vorbeste despre intimitate, patriotism, dar vrem sa stim si noi totusi cum vor unii care habar nu au sa isi scrie corect numele pe-o foaie, sa care valize dintr-un loc intr-altul si sa minta o tara intreaga. Poate ca unii dintre noi sunt revoltati ca au fost dusi de nas in halul asta. Dar nu domnule, asta e intimitate. Scuze! Mizeria trebuie tinuta sub carpeta, pentru ca e de interes national. E chestiune de strategie si de psihic. Dar de ce sa lase domnii procurori nationala in liniste? Ii este cuiva frica de catuse, sunt jucatorii carati pe la DNA, a semnat vreunul din ei un contract inexistent, o promisiune de vanzare-cumparare scrisa de mana, intre doua sesiuni de coafat miorite? Nuuuuuu! Si atunci? Daca nu este liniste la nationala, domnul Piturca poate fi demis sau isi poate da demisia, daca este surescitat si sa revina atunci cand o sa isi rezolve problemele in justitie. Si asa nu o sa fie deloc afectata nationala. Dar vorba aceea, interesul poarta fesul. In 2000, Popescu a ajutat la debarcarea lui Piturca de la nationala, acum ii ia apararea. Ce chestie!

Care este problema... Clica Becali + Piturca are destui bani pentru avocati, nu are nimeni nevoie de sesizarile din oficiu ale lui Gica Popescu. Nici macar Popescu, daca vrea sa ne aducem aminte de el cu simpatie si cu respect si nu sa ne fie greata. Totusi, intr-o anumita perioada, chiar ne-a facut sa iesim in strada si sa fim mandri ca suntem romani.