Mai sunt stenograme? Marian Iancu, patronul Timisoarei, isi doreste "sa iasa jegul la suprafata si cei vinovati sa dispara din fotbal". Victor Piturca, unul din personajele principale din stenograme, sfatuitorul din umbra al lui Gigi Becali, este oripilat pentru ca "am ajuns ca in Romania democratica sa fie oameni inregistrati si discutiile sa fie date publicitatii". Adrian Porumboiu, finantatorul Vasluiului, incheie apoteotic: "vin broastele astea care se urca pe tine si te improasca pe pantaloni!"

Emil Sandoi, antrenorul nationalei de tineret, a fost pentru scurta vreme antrenorul lui FC Vaslui, in returul sezonului trecut. Intr-o discutie purtata intre Gigi Netoiu si Gigi Becali, reiese ca antrenorul ar fi fost premiat pentru ca FC Vaslui sa invinga pe Poli Iasi, grupare care se lupta cu Dacia Mioveni, echipa din sfera lui Netoiu, sa se salveze de la retrogradare. Antrenorul s-a aparat. "Nu stiu de unde au aparut aceste discutii, sunt in afara acestui subiect. Cu Netoiu nu stiu daca am vorbit de doua ori in zece ani la telefon. Daca m-a sunat cumva, eu i-am spus ca intotdeauna merg cu echipa mea la victorie", a spus Sandoi la Sport.ro.

Victor Piturca a luat foc. Considera ca Valizele ar trebui sa fie legale, sa nu mai existe prevederi in regulament, in schimb, contesta procurorii si presa pentru aparitia stenogramelor. "Am ajuns ca in Romania democrata telefoanele oamenilor sa fie ascultate. E inadmisibil ca discutii private sa apara in presa. Nu e normal decat daca s-ar spune lucruri deosebit de grave. E intimitatea omului. Da, consider ca daca Borcea primea bani de la CFR, era normal sa nu ii dea pe toti jucatorilor. O fi neregulamentar, dar cine refuza bani? Gigi poate sa dea o prima, chiar daca e neregulamentar. Credeti ca in Romania e ceva ilegal?"

Marian Iancu, finantatorul Timisoarei si Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, au sarit la atac. Orice chip cu minte de oaie creata poate sa faca pe oricine cum vrea. Cand am spus, toata lumea a zis sunt nebun dupa meciul cu Steaua, cu Dorinel Munteanu si cu mizeria care a fost la acel meci", a spus Porumboiu. "Ar fi obligatoriu sa se dea toate stenogramele. Sunt oameni care investesc si nu pot avea acelasi potential de a se clasa mai sus, e foarte important sa se scoata la suprafata jegul, iar vinovatii sa dispara. Am fost si eu sunat si am zis ca nu am nevoie de stimulente", a spus Iancu la Sport.ro.