Salomon Kalou a adus, miercuri seara, victoria lui Chelsea, in fata echipei de cosmar pentru Steaua, Middlesbrough. Ivorianul a inscris de doua ori, dar felul in care a celebrat golurile s-ar putea sa-l coste o penalizare din partea Asociatiei de Fotbal din Anglia (FA). Kalou si-a incrucisat mainile, ca si cum ar purta catuse, iar coechipierul sau, Didier Drogba, l-a acompaniat.

Dupa gestul lor, cei doi ivorieni sunt investigati de FA. Dupa ce a inscris, Kalou s-a indreptat catre suporteri si-a incrucisat incheieturile mainilor ca si cum ar fi fost incatusat. Faptul ca si Drogba a facut imediat acest gest, i-a facut pe oficiali sa creada ca semnul are conotatii politice. Se pare ca gestul ii era adresat lui Antoine Assale Tiemoko. Ivorianul a fost eliberat din inchisoare dupa o sentinta de un an de inchisoare, fiind acuzat de calomnierea procurorilor si sfidarea curtii intr-un caz de coruptie.

"Salomon spune ca nu are legatura cu acest lucru. El incerca doar o noua celebrare a golului si si-a incrucisat mainile. Cateodata el isi mai pune mainile pe fata, ca si cum ar purta o masca", a declarat purtatorul de cuvant al echipei Chelsea, potrivit publicatiei Telegraph.

Pentru acelasi gest de sarbatorie a golului, alti doi fotbalisti din Anglia au fost sanctionati. David Norris (Ipswich) a primit o amenda de 5.000 lire sterline din cauza gestului prin care il sprijinea pe un fost coleg de la Plymouth, condamnat la sapte ani si patru luni de inchisoare dupa ce a provocat moartea a doi frati, in urma unui accident rutier. Tim Cahill s-a incatusat dupa ce a dat un gol si a dedicat gestul fratelui sau, condamnat la sase ani de inchisoare pentru ca a lovit o persoana in urma unei altercatii.