Juventus - Fiorentina 1-0 | Gianluigi Buffon a revenit in poarta lui Juventus dupa o lunga absenta. Si ce meci a facut! Marchisio, marcatorul unicului gol, Del Piero si Buffon au fost oamenii providentiali pentru Juventus intr-un meci spectaculos, cu multe faze de poarta. Iar cand Buffon nu a mai putut sa intervina, au aparut arbitrii, care nu au acordat un penalty Fiorentinei si au anulat un gol perfect valabil reusit de Gilardino. Mutu nu a jucat la oaspeti, fiind in continuare accidentat.

Este minutul 5 si Buffon apara mingea trimisa slab cu capul de Gilardino. Peste 6 minute, Del Piero este gasit foarte bine de Marchionni, dar trage in plasa laterala. Jovetic ('13) este impins in careu de Melberg, dar centralul nu acorda penalty. Ambele echipe scad putin ritmul, insa Juventus loveste pe neasteptate: Del Piero gaseste o pasa geniala pentru Marchisio ('20) care "inteapa" mingea peste Frey, iesit in intampinare si deschide scorul. Nu trec nici trei minute, mingea circula pe traseul Del Piero - Nedved - Marchionni, insa ultimul nu reuseste sa marcheze. Buffon este providential si apara senzational in fata lui Gilardino ('25). Atacantul Fiorentinei avea sa marcheze in minutul 33, insa golul a fost anulat eronat, pe motiv de offside. Frey ('45) apara senzational doua suturi trimise de Marchionni de la sase metri de poarta. Pauza.

Partea a doua a fost la fel de palpitanta. Gilardino ('56) agata o minge si trimite acrobatic, din cadere, peste poarta. Buffon ('58) respinge cu greutate sutul lui Pasqual. E randul lui Juventus: Grygera ('64) trage puternic, Frey se intinde si respinge spectaculos in corner. Marchionni ('76) este gasit excelent de Del Piero, insa trage din pozitie foarte buna, peste poarta. Gilardino ('74) are din nou sansa golului, dar Buffon respinge incredibil cu piciorul. Giovinco ('84) scapa singur cu Frey dupa ce a facut o cursa de la mijlocul terenului, insa portarul Fiorentinei blocheaza excelent. E randul lui Buffon (90+2) sa se evidentieze, respingand sutul puternic al lui Jovetic. Final. Juve castiga si Inter trebuie sa castige duminica, daca vrea sa isi mentina prima pozitie.

Golul lui Marchisio

Golul anulat reusit de Gilardino

Buffon scoate cu piciorul sutul lui Gilardino