Criza financiara mondiala este resimtita din plin si in Liga 1, acolo unde granzii din Bucuresti, Steaua, Dinamo si Rapid, au cheltuit impreuna, pana acum, in pauza de iarna 150.000 de euro pentru transferuri. Cainii din Stefan cel Mare au fost cei care au salvat blazonul capitalei prin readucerea atacantului Claudiu Niculescu.

Steaua nu a scos niciun ban din buzunar pentru achizitii, multumindu-se numai cu reveniri, de la banca tehnica pana la jucatori: Marius Lacatus este din nou antrenorul ros-albastrilor, in timp ce fotbalistii Vali Badea (revenit din Grecia), Bicfalvi, Tudose, Litu si Prunescu (Gloria Buzau) s-au intors in Ghencea.

Dinamo a cheltuit 150.000 de euro pentru transferul lui Claudiu Niculescu, fotbalist readus pentru a forma cuplul de atac N&D alaturi de Ionel Danciulescu. Cainii si-au manifestat intentia de a aduce in Groapa mai multi jucatori, pe lista aflandu-se, printre altii, si rapidistul Nicolae Grigore.

La Rapid situatia este mai mult decat confuza, oficialii din Giulesti gandindu-se cum sa scape in aceasta iarna de fotbalistii cu contracte mari. Sunt vizati mai multi jucatori, in timp ce pe lista de posibile veniri se afla Dacian Varga de la Sportul Studentesc (dorit si in Ghencea) si Laurentiu Marinescu, de la Petrolul Ploiesti.

Cel mai scump transfer al iernii a fost realizat de campioana CFR Cluj, in Gruia sosind in schimbul a 800.000 de euro uruguaianul Dario Flores (sarbul Rade Veljovici a venit liber de contract).