Luciano Moggi a fost condamnat la 18 luni de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat in procesul de coruptie Calciopoli, anunta Reuters. Mai mult, fiul fostului director general al lui Juventus, Alessandro Moggi, a primit si el o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare.

"Sunt dezamagit, ma asteptam sa fiu achitat. Am fost condamnat pentru ca am vorbit exact 30 de secunde cu doi fotbalisti. Sunt multumit ca a cazut acuzatia de asociere in scop criminal, demonstrandu-se in felul acesta ca GEA era o firma, nu o asociatie. Nu cred in comploturi si ma consider unica victima a acestui proces", a declarat Moggi, la aflarea verdictului.

Pe de alta parte, fiul antrenorului Marcello Lippi, Davide, alaturi de alte trei persoane implicate in proces, au fost achitate. Procurorii italieni i-au acuzat pe cei implicati in scandalul Calciopoli ca au mituit si amenintat mai multi fotbalisti sa semneze contracte cu firma de impresariat sportiv Gea World, condusa de fiul lui Luciano Moggi, si au influentat mai multi arbitri. Desi mai multe cluburi din Seria A au fost implicate in acest scandal, Juventus a primit cea mai mare sanctiune - a fost retrogradata in B si i-au fost retrase doua titluri de campioana.