Liga 1 si-a tras cortina din decembrie. A trecut aproape o luna de la ultimul meci disputat iar conducatorii fotbalului romanesc sunt in crize economice, de imagine si de performanta... Scandalul Valiza si scandalul comisioanelor incasate din transferurile de jucatori, criza economica si lacomia investitorilor din fotbalul romanesc sunt singurele teme de discutie pe care le propune Liga 1.

Cat despre transferuri... mai nimic! Singura echipa din fruntea clasamentului unde stabilitatea este cuvantul de ordine este Unirea Urziceni care, chiar daca nu a adus niciun jucator, se pare ca isi va pastra lotul intact.

In rest, la Steaua abia s-a schimbat antrenorul dar Becali nu a facut niciun transfer.

La Dinamo se continua cu repatrierile, in presa jucatorii vin si pleaca de la echipa, insa lotul nu a fost intarit decat cu eternul Claudiu Niculescu, iar conducatorii vor sa micsoreze contractele jucatorilor.

La Rapid, jucatorii nu stiu nici macar cand vor incepe cantonamentele, iar Peseiro se agata pana si de semnele de punctuatie din contract pentru a-si incasa toti banii. Conducatorii CFR-ului inca nu au dezvaluit numele noului antrenor, desi Trombetta a fost confirmat in functie inainte de Craciun si demis inainte de Revelion. Muresan se pregateste sa numeasca "un antrenor ceh" la carma echipei. Sa fie Dushan Uhrin Senior sau Junior?

Porumboiu ii vrea la echipa pe Ionut Rada, Lucian Goian, Claudiu Keseru, Curtean si Deac, dar totul nu a ramas decat la stadiul de vorbe.

La Craiova nu se intampla nimic, nimeni nu vine, nimeni nu pleaca iar Penescu il amageste pe antrenorul Badea cu 1 milion de euro daca echipa ajunge pe locul 2.

Marius Stan isi face griji ca Otelul nu va mai conta pe sponsorizarea oferita de combinatul din Galati - 2,5 milioane de euro.

Brasovul promite. Razvan Lucescu l-a convins pe Dani Coman, acum il vrea si pe atacantul Ionut Mazilu, de la Dnepr.

Iesenii de la Poli se tem de deesfiintare, Gloria Buzau a primit cadou de Craciun 9 jucatori de la FC Timisoara, cei de la Otopeni se lupta doar pentru a indeplini baremul de puncte iar mediesenii se pregatesc sa il vanda pe Curtean in strainatate, dar nu au cui.

Mai sunt doar cateva zile pana cand echipele din Liga 1 isi vor relua pregatirile pentru un retur care la nivel declarativ se anunta de foc si care arunca in lupta pentru ultima oara un loc direct in grupele Ligii Campionilor.

Borcea: Daca ajungem in grupele Champions League, nu vom face doar un punct...Vom face mai multe!

Mihai Stoica: Candidatura la titlu ne-am depus-o demult, de aceea, atita timp cit avem sanse, ni le vom juca. Nu vom face achizitii, dar la plecari vor fi unul, maxim doi jucatori.

Marian Iancu: Timisoara a declarat public ca nu vinde nimic pentru ca isi propune sa cistige un trofeu. Noi nu am adus un antrenor ca sa ne batem joc de el. Lucrurile nu sint asa de simple, Balint trebuie sa invete echipa.

Iuliu Muresan: Sintem la citeva puncte de primul loc si eu zic ca putem sa recuperam in retur si la final sa ocupam pozitia liderului. Sintem cu toti multumiti de performantele pe care le-am obtinut

Valeriu Argaseala: In anul 2009 o vad pe Steaua din nou in grupele Ligii Campionilor si pe locul 1 la final de campionat. Adversarelor le urez doar sa ajunga in urma noastra in clasament.

Adrian Mititelu: Sintem inca in cautari pentru un virf de careu, care are insa sanse mari sa nu mai vina. Fanilor le transmit sa fie sanatosi si sa poata incuraja cit mai mult echipa. Sa aiba rabdare, pentru ca in scurt timp Craiova va ajunge din nou in elita Romaniei!"

George Copos: "Nu mai dau nici macar un leu la echipa. Am dat destui bani, vreme de 17 ani, la Rapid. Mi-e frica sa nu-mi pierd afacerile. Am concediat deja 250 de angajati. In acest an, avind o relatie mai buna cu bancile, o sa fac imprumuturi pentru a investi in domeniul hotelier.

Porumbiu: Ne propunem unul din primele patru locuri, dar nu sintem singurii care avem acest obiectiv"