Cazul "Valiza" ar putea dezgropa si alte nereguli din fotbalul autohton. Anchetele Directiei Nationale Anticoruptie pot declansa o serie de noi scandaluri in care sunt implicati patroni de cluburi, fotbalisti si arbitri. Ion Craciunescu crede ca exista stenograme compromitatoare in care sunt implicati si arbitrii: "Nu am nicio indoiala ca in acele stenograme apar si arbitri, pentru ca ei fac parte din acest sistem".

Lucrurile necurate facute de arbitrii din fotbalul romanesc ar putea fi scoase la lumina de procurorii DNA: "Pai, de ce sa nu fim implicati toti in aceasta treaba? Patroni, jucatori si arbitri. Eu sunt convins ca in trecutul nu foarte indepartat si persoane din arbitraj au avut de-a face cu lucruri necurate", a declarat Adrian Porumboiu, patronul formatiei FC Vaslui, potrivit prosport.ro.

Fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu este de parere ca mizeria din fotbal este mult mai mare decat se vede acum. "Ceea ce ni se prezinta acum, in cazul Valiza, e doar o mica parte din marea mizerie care este acum in fotbalul romanesc. Nu am nicio indoiala ca in acele stenograme apar si arbitri, pentru ca ei fac parte din acest sistem. In divizia B si C, mizeria e mai mare, in vreme ce sumele sunt invers proportionale. Exista si arbitri curati, pentru care bag mana in foc, dar altii cu siguranta sunt patati. Problema nu este a conducatorilor, pentru ca ei au trebuit sa se adapteze la acest sistem ticalos, creat in acest fel de cei care il conduc" a declarat Craciunescu pentru CanCan.