Site-ul oficial al UEFA a publicat joi cele mai tari "perle" ale antrenorilor si oficialilor din timpul lui Euro 2008. Competitia a fost savuroasa nu numai pe teren, ci si la conferintele de presa, acolo unde selectionerii echipelor participante si oficialii federatiilor au avut momentele lor de glorie.

Karel Bruckner, antrenorul Cehiei, explica de ce nu i-a folosit intr-un meci pe Koller si pe Baros. "Sa pui doi atacanti centrali in teren impotriva unei echipe care are cele mai mari probleme in partile laterale inseamna ca trebuie sa joci cu 13 jucatori."

Ludovic Magnin, capitanul Elvetiei, a avut o dilema... "Nu jucam deloc bine. Am fost criticati in amicale si nu am inteles, acum pierdem tot timpul si suntem laudati. Chiar nu imi dau seama ce se intampla".

Leo Beenhakker, antrenorul Poloniei, isi amintea... "Atunci cand eram antrenor la Trinidad & Tobago, ma trezeam in fiecare zi ascultand Bob Matrlkey. Acum, ma trezesc avand dureri de cap."

Ionut Lupescu si traditiile: "se spune ca atunci cand ploua, pamantul se uda si asta aduce noroc".

Rafael Van der Vaart, din categoria Pot si eu: Toti vorbesc despre golul lui Van Basten din 1988, dar cred ca a fost doar noroc!

Raymond Domenech, plin de sarm ca de obicei, refuza intrebarile despre meciul cu Italia, care tocmai se apropia: "plecati si beti o cafea, la aceasta conferinta de presa nu voi vorbi despre aceasta partida." Dupa infrangere, ne-a asigurat: "nu ma gandesc la demisie, acum ma gandesc doar la casatoria mea cu Estelle".

Miroslav Klose tocmai aflase ca Luca Toni s-a certat cu cel mai bun prieten al sau si a vrut sa il consoleze. "Asa mi-a scris intr-un mesaj, l-am sunat, dar el mi-a spus ca, de fapt, prietenul sau cel mai bun era mingea". Toni nu a marcat decat un gol la Euro, si acela in poarta Romaniei, dar a fost anulat de arbitru.

Bastain Schweinsteiger s-a imprietenit cu Angela Merkel, care i-a devenit consilier pe probleme de tactica in timpul competitiei. "Mai intai mi-a zis sa nu fac nimic prostesc si asa am facut. Apoi mi-a spus sa joc asa cum jucam acum doi ani... Pai daca iti spune cancelarul Germaniei asta, atunci m-am conformat!"