Anul 2008 a fost bogat in partide de fotbal. Nu au lipsit gafele sau momentele amuzante de care am ras copios anul acesta. Fotbalisti precum Toni, Ribery, Cristiano Ronaldo, ne-au incantat in acest an si ne-au facut sa zambim. Care a fost cel mai amuzant autogol? Sau cine a fost portarul care a marcat doua goluri intr-un meci? Doriti sa revedeti unele dintre cele mai amuzante faze din fotbal ce ne-au facut sa radem in 2008?

1. Inainte de Euro 2008, Frank Ribery si Luca Toni au fost protagonistii unuia dintre cele mai amuzante filmulete care au circulat pe internet. Cum Italia si Franta au fost in aceeasi grupa, iar cei doi sunt colegi la Bayern, Frank si Luca s-au duelat pe Allianz Arena. Daca multi fotbalisti rateaza din fata portii si trimit mingea in tribuna, ei au demonstrat contrariul: ca pot sa dea un gol chiar si din tribuna, de pe ultimul rand al impozantului stadion.

2. Cel mai tare autogol al anului! S-a intamplat in partida DVSC. Teva - Ferecvaros... Priviti si invatati!

3. Cristiano Ronaldo a castigat Balonul de Aur. A fost considerat cel mai bun jucator de fotbal din lume in 2008. Iata toate cele 42 de goluri inscrise de portughez pentru Manchester United in sezonul 2007/2008.

4. Faza amuzanta in campionatul Greciei. Partida Panathinaikos - Asteras Tripolis... La scorul de 1-1, in minutul 90, un suporter a intrat pe gazon pentru a se bucura de punctul pe care oaspetii il castigau pe terenul lui Panathinakos. Adrian Bastia, marcatorul golului celor de la Asteras, a gasit de cuviinta sa ii puna piedica suporterului pentru a fi prins mai usor de stewarzi insa arbitrul intalnirii i-a acordat "rosu" atacantului, pentru comportament nesportiv.

5. Moment amuzant in finalul meciului Getafe - Bayern Munchen. Toni marcheaza golul calificarii in ultimele secvente ale partidei. Kahn, Ribery si Van Bommel se bucura, dar portarul are un mod inedit in care isi exprima sentimentele si ii trage o palma peste nas olandezului.

6. Faza antologica in finalul partidei Inter - Siena, din penultima etapa a sezonului trecut. La scorul de 2-2, Materazzi a obtinut o lovitura de la 11 metri. Trei puncte ar fi insemnat pentru Inter castigarea titlului. Atacantul Cruz se bucura, dar ramane masca atunci cand vede ca fundasul vrea sa execute el penalty-ul. Indignat, argentinianul este la un pas sa il ia la bataie pe colegul sau, Cruz fiind cu greu tinut de Maicon si Vieira. In tot acest timp, calm si senin ca un copil, Materazzi isi potrivea mingea la punctul cu var. A tras si... a ratat, fapt ce l-a scos din sarite pe Roberto Mancini, antrenorul lui Inter.

7. Frenkie Schinkels, antrenorul celor de la Austria Karnten, a fost protagonistul unei faze inedite. In timpul meciului cu Rapid Viena, enervat de o decizie a arbitrului si de faptul ca a fost trimis in tribuna, tehnicianul i-a aratat arbitrului cartonasul rosu!

11111

8. Portarul Rogerio Ceni, cunoscut pentru apetitul sau ofensiv, a reusit sa marcheze de doua ori pentru echipa sa, FC Sao Paulo, in partida castigata cu 4-0 in fata celor de la Vasco da Gama. Disputa a contat pentru etapa cu numarul 17 din campionatul brazilian de fotbal.

9. Arminia - Borussia Dortmund. Era 2-1 in minutul 83 si Alexander Frei, atacantul oaspetilor, se pregatea sa execute o lovitura libera. Suteaza, mingea loveste incheietura barelor, ricoseaza in fata lui Fernandez, portarul Arminiei, si apoi se duce in poarta. Goalkeeper-ul gazdelor a fost creditat de observatorii partidei pentru golul stupid incasat. Bucurie imensa pentru cei de la Borussia!

10. Un episod rar intalnit pe terenurile de fotbal s-a petrecut in timpul partidei Catania - AC Torino, din Serie A, atunci cand Plasmati, de la gazde, isi da pantalonii jos, distrage atentia adversarilor, iar coechipierul Mascara profita si puncteaza din lovitura libera.