Dupa un an plin de evenimente pentru nationala Romaniei, Victor Piturca a ajuns la concluzia ca a fost "un cu bune, dar si cu rele". Selectionerul a mentionat ca nu este dispus sa-si prelungeasca intelegerea cu FRF si ca va parasi carma nationalei indiferent daca Romania se va califica si va reusi un parcurs extraordinar la CM din Africa de Sud.

"Nu stiu cum as putea sa cataloghez acest an, bun sau rau. A fost participarea la turneul final, dar a fost si startul foarte slab in preliminariile pentru Campionatul Mondial. Cea mai mare satisfactie a mea ca selectioner sunt cele doua meciuri pe care nu le-am pierdut cu vicecampioana mondiala, Franta, si campioana mondiala, Italia, rezultate foarte importante pentru fotbalul romanesc, iar cea mai mare dezamagire este meciul pierdut cu Lituania", a spus Victor Piturca pentru Newsin.

"Dinamo are prima sansa sa ia campionatul anul acesta", a mai spus Piturca, dar i-a avertizat pe dinamovisti. "Steaua si CFR Cluj au loturi foarte puternice si sunt candidate cu sanse reale la titlu. Nu e de neglijat nici Unirea Urziceni, care, daca va evolua asa cum a facut-o in tur, ar putea fi surpriza, insa e mai greu sa se intample asta. In opinia mea, Timisoara, prin schimbarea lui Dusan Uhrin, a iesit din cursa, iar pentru Rapid e si mai greu".