In cadrul Consiliului Europei desfasurat la Atena, Michel Platini a vorbit despre principalele probleme care afecteaza fotbalul si sportul in Europa. Corectitudinea si bunul mers al competitiilor, lupta impotriva dopajului si a coruptiei, combaterea violentei si a rasismului, si protejarea tinerilor sportivi sunt primele sarcini pe lista presedintelui UEFA.

"Daca rezultatul unei competitii se stie dinainte de a se juca, atunci sportul va disparea incetul cu incetul", a avertizat Platini, cerandu-le, totodata, reprezentantilor fiecarei tari sa-l sustina in incercarea sa de a opri acest fenomen. "Daca vrem sa reusim in lupta contra trisatului si a crimei organizate, guvernele trebuie sa se implice, pentru ca numai ele detin mijloacele necesare sportului sa distruga raul de la radacina".

Presedintele UEFA a fost vehement cand a venit vorba despre jucatorii transferati la cluburi din strainatate la varste foarte fragede. Platini a anuntat ca a demarat deja un program pentru protejarea tinerilor jucatori impotriva "traficului" masiv care are loc, in special, in fotbal, si ca masurile pe care le va lua, vor fi in concordanta cu dreptul la libera circulatie a muncii.