Steaua a lansat, vineri, prima istorie oficiala a unui club din Romania. Cartea Steaua - Legenda unei echipe de fotbal este scrisa de jurnalistul Catalin Oprisan si a fost lansata in Parcul Operei, pe locul unde formatia Steaua, atunci ASCA, a jucat primul meci oficial.

"Este cuprinsa toata istoria Stelei si toti oamenii care au contribuit la rezultatele acestei echipe, inclusiv suporterii. O sa imi ia ceva timp sa o citesc, este groasa, dar sunt in vacanta si o sa-mi fac timp. A fost o placere sa ma reintalnesc cu fostii colegi si antrenori de la Steaua", a declarat Marius Lacatus in cadrul evenimentului.

Anghel Iordanescu a apreciat initiativa lansarii unei astfel de carti, dar a regretat ca nu au fost de fata si fotbalisti din actuala echipa a Stelei: "E greu sa vorbesti despre Steaua in cateva secunde. Este un eveniment deosebit. Este vorba despre viata, istoria si traditia unui club, si daca nu ma taxati ca rautacios, zic eu cel mai mare club din istoria fotbalului romanesc. Am un regret ca nu a venit si cineva din actuala generatie a echipei. Cred ca putea sa fie aici si Mirel Radoi", a declarat Anghel Iordanescu, citat de tvr.ro.

Pe langa Lacatus si Iordanescu au mai fost prezenti si alti fosti fotbalisti ros-albastri: Tudorel Stoica, Ion Voinescu, Ilie Savu, Gheorghe Constantin, Constantin Dumitriu IV, Lajos Satmareanu, Florea Voinea, Gheorghe Staicu, Gabi Balint.

Cartea, insotita de un CD cu fotografii ale Stelei, costa 100 lei.