Executivul a hotarat, in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, alocarea sumei de 31 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National Lia Manoliu dupa ce, anul trecut, au fost alocate fonduri in valoare de 79,42 milioane de lei. Termenul de finalizare prevazut pentru lucrarile de modernizare este de 32 luni.

Banii alocati de Guvern lucrarilor de pe Stadionul National Lia Manoliu provin din Fondul National de Dezvoltare (FND). FND asigura finantarea proiectelor de investitii in infrastructura, a necesitatilor provocate de retrocedarea/restituirea activelor imobiliare, precum si suplimentarii fondurilor necesare derularii unor programe/proiecte care beneficiaza de finantare din fonduri europene.

Proiectul are in vedere reconstructia totala a stadionului ca arena cu 55.000 locuri acoperite, valorificarea spatiului de sub gradenele stadionului prin amenajarea acestora pentru sportivi, oficiali, spectatori. Valoarea totala a contractului de executie se ridica la circa 119,77 milioane euro plus TVA.