Fiorentina nu a reusit inca sa obtina vreo victorie in Romania in cupele europene, jurnalistii italieni de la Calciomercato sperand ca miercuri, atunci cand echipa Viola va intalni Steaua in Ghencea, peninsularii sa bifeze primul succes pe pamant romanesc.

"Romania ramane un teritoriu unde inca nu am obtinut victoria, iar ceea ce s-a intamplat pana acum nu e deloc incurajator: doua infrangeri impotriva Universitatii Craiova si un egal impotriva Gloriei Bistrita", precizeaza gazetarii peninsulari.

Astfel, Fiorentina a terminat la egalitate, 0-0, si pierdea cu 1-0 in Banie, contra Craiovei in sezonul 1973-1974 al Cupei UEFA, in timp ce in stagiunea 1982-1983 (tot Cupa UEFA) Stiinta castiga cu 3-1 in Oltenia (goluri Ungureanu, Cartu si Balaci).

Ultima intalnire dintre Fiorentina si o formatie din Romania a fost consemnata in editia 1996-1997 a Cupei Cupelor, atunci cand italienii au terminat la egalitate, scor 1-1, la Bistrita, cu Gloria.

Partida Steaua - Fiorentina, contand pentru Grupa F a Ligii Campionilor, va avea loc, miercuri, de la ora 21:45, pe arena din Bulevardul Ghencea.