Personaje din lumea fotbalului care au cochetat cu politica in aceasta campanie au avut parte de esecuri rasunatoare la alegeri. S-au bazat pe notorietatea din sport si pe numarul aparitiilor in ziare si la televizor in diferite scandaluri care mai de care mai spumoase, insa la vot, nu au reusit mai nimic. Candidati pentru un loc in Parlament din diferite motive - de pilda, unii, pentru a scapa de DNA - conducatori si oficiali ai cluburilor de fotbal din Romania s-au vazut surclasati de adversarii lor politici. Obisnuit cu Parlamentul, dar strain de luarile de cuvant si de actul legislativ, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, nu a mai fost votat in Parlament, dupa ce a stat 8 ani ca deputat din partea PRM.

Cele mai "tari" candidaturi sunt cea a lui Catalin Smarandescu, bodyguardul lui Gigi Becali, care a lovit un suporter in timpul meciului Steaua - FC Timisoara si a fotbalistului Laurentiu Regenckampf, ambii membri de partid ai PNG-CD.

Interesante au fost si candidaturile lui Gheorghe Netoiu si Gigi Becali. Primul a fost trimis in judecata in cazul transferurilor de fotbalisti si, alaturi de alti oameni din fotbal, este acuzat de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Al doilea este acuzat de dare de mita in cazul Valiza de la Cluj. Alin Simota, un adevarat baron local in Valea Jiului si patron al Jiului Petrosani, nu a rupt gura targului la alegeri in Hunedoara. Despre cum stie Alin Simota sa faca dreptate, o stie foarte bine fotbalistul Mihai Lungu, care a acuzat ca a fost batut mar de bodyguarzii omului de afaceri pentru ca a depus memoriu sa devina jucator liber de contract.

Anghel Iordanescu

Fostul selectioner al Romaniei, candidat PSD-PC in Ilfov la Colegiul 1 pentru Senat, este singurul om provenit din lumea fotbalului care a castigat un loc in Parlament dupa redistribuire. El a obtinut 43,53%, situandu-se pe prima pozitie in aceasta circumscriptie, primind un numar de 26.090 voturi.

Dumitru Dragomir

Presedintele LPF a candidat din partea PRM pentru Camera Deputatilor in Colegiul 2 din Olt, insa a fost votat doar de 460 de oameni, adica a primit mai putine voturi decat Catalin Smarandescu, bodyguardul lui Gigi Becali care in Bucuresti, in Colegiul 25, a primit 545 de voturi! 1,92% este rezultatul electoral al lui Dragomir!

Helmuth Dukhadam

A candidat pe listele PNG-CD si a obtinut in Arad, in Colegiul nr. 2 la Camera Deputatilor doar 3,01%. Fostul portar al Stelei, care a aparat in finala de la Sevilla, a anuntat ca s-a retras din partid. Boghicevici Claudia s-a clasat pe primul loc in acest colegiu, cu 9.171 de voturi, fiind candidata din partea PD-L.

Ion Craciunescu

Fostul arbitru international, acum, un apropiat al fratilor Becali, nu s-a bucurat decat de 24,76% din voturile in Colegiul nr. 2 pentru Senat in Valcea. Craciunescu a candidat din partea PD-L. Francu Emilian de la PNL (18.996 de voturi) si Prala Stefan (17.101 voturi) de la PSD-PC s-au clasat mai bine decat Craciunescu, votat doar de 12.668 de oameni.

Gheorghe Netoiu

A fost investitor la Dinamo si a fost trimis in judecata de DNA in cazul transferurilor de fotbalisti din perioada 1999-2005. Netoiu a candidat in Colegiul numarul 3 din Ilfov pentru Camera Deputatilor din partea PSD-PC si a obtinut un scor de 14,77%, ocupand locul 3. Mihaela Sandru din partea PD-L (11.760 de voturi) si Thuma Hubert Petru-Stefan de la PNL (10.139) s-au situat mai bine decat Netoiu, votat de 4.111 oameni.

Gigi Becali

Patronul Stelei, cel care este subiectul audierilor la DNA in cazul Valiza, s-a clasat in spatele Oanei Mizil in Colegiul nr. 20 din Bucuresti, avand doar 14,95%. El a fost votat de 3.600 de alegatori, insuficient pentru a ocupa macar prima pozitie.

Corneliu Stroe

El a fost presedinte al clubului de fotbal Universitatea Craiova si a strans in Dolj, in Colegiul nr. 1 pentru Camera Deputatilor, doar 2.037 de voturi, ceea ce inseamna 11,12%. Stroe a candidat din partea PNL. Surpateanu Mihai de la PD-L (8.082 de voturi) si Popescu Virgil (6.535 de voturi) PSD-PC l-au surclasat pe Stroe.

Alin Simota

Este presedintele si finantatorul clubului Jiul Petrosani. A candidat in aceasta primavara din partea PNL la functia de primar al orasului, insa a pierdut in turul 2. "Am intrat in afaceri cu un mic comert de frontiera", spunea Simota despre inceputurile sale de baron local in Valea Jiului. Simota a candidat acum tot pe listele PNL in Hunedoara, la Senat, in Colegiul nr.1 adunand doar 7.042 de voturi, adica doar 14,6%. Alin Nicula, candidat PSD-PC, s-a situat pe prima pozitie, primind 19.563 de voturi, iar Barbu Gheorghe, de la PD-L, cu 16.085 voturi, l-au invins pe Simota.

Au mai candidat din lumea sportului:

Bella Karolyi, UDMR, Colegiul 2, Senat, Diaspora, fost antrenor la loturie olimpice de gimnastica ale Romaniei si SUA - 6,57%.

Laurentiu Regenckampf, PNG-CD, Colegiul 2, Senat, Dambovita, fotbalist international - 3,2%.

Catalin Smarandescu, PNG-CD, Bucuresti, Colegiul 25, Deputati, bodyguardul lui Gigi Becali - 0,66%.

Declaratiile alegerilor

Cristian Borcea, presedinte executiv Dinamo:

"Este o pierdere foarte mare pentru fotbal si sport faptul ca Becali a pierdut alegerile"

Mircea Sandu:

"Era benefic pentru sport daca intrau in corpore, toti sase, adica Netoiu, Iordanescu, Dragomir, Craciunescu, Becali si Mihai Leu, dar asa, unul singur, este greu sa ii convingi pe ceilalti sa faca ceva

Victor Piturca:

Din cauza atmosferei proaste, oamenii de fotbal care au candidat nu au reusit. Deci oamenii nu-i agreeaza pe cei din fotbal, desi acestia a adus mari performante Romaniei!"