Nu mai putin de 15 meciuri amicale vor avea loc astazi (miercuri) in Europa. Selectionerii profita de aceste partide pentru a descoperi noi jucatori care sa faca fata la nationala, aceste amicale fiind, pentru majoritatea echipelor nationale, ultimele evolutii din acest an.

De departe cel mai interesant meci dintre cele 15 este intalnirea dintre Germania si Anglia, mai ales ca Fabio Capello nu se poate baza pe oamenii de baza ai nationalei. Fara Ashley Cole, Rio Ferdinand, Steven Gerrard, Frank Lampard, Joe Cole, Wayne Rooney si Theo Walcott (trei luni va lipsi pustiul-minune al lui Arsenal din cauza unei entorse la umar), selectionerul italian trebuie sa incropeasca un 11 din jucatori mai putini cunoscuti in Premier League (Young, Agbonlahor si C. Davies ), dar si cu jucatori din liga a doua. Imprumutat de Chelsea la liderul diviziei secunde din Anglia, Michael Mancienne este surpriza pe care Capello le-a pregatit-o nemtilor.

Germania nu se va prezenta, nici ea, in formula de baza. Joachim Low nu ii are la dispozitie pe Michael Ballack si pe Torsten Frings, dar i-a adus la nationala pe Marvin Compper si Tobias Weis, doi dintre jucatorii echipei care face spectacol in Bundesliga, Hoffenheim. Selectionerul Germaniei vrea victorie contra rivalei istorice, considerand ca un succes in fata Angliei ar linisti atmosfera incinsa din jurul echipei dupa ce Ballack si Frings au criticat public "noul regim de la nationala Germaniei".

Programul celor 15 partide amicale:

Romania - Georgia, 20:30 (Antena 1)

Moldova - Lituania, 18:00

Serbia - Belgia, 18:30

Ucraina - Norvegia, 20:00

Danemarca - Tara Galilor, 21:15

Austria - Turcia, 21:30

Grecia - Italia, 21:30

Elvetia - Finlanda, 21:30

Germania - Anglia, 21:45 (Sport 1)

Olanda - Suedia, 21:45

Irlanda de Nord - Ungaria, 21:45

Franta - Uruguay, 22:00

Irlanda - Polonia, 22:00

Scotia - Argentina, 22:00 (Boom Sport One)

Spania - Chile, 23:00