Nationala Argentinei a sosit duminica, la pranz, in Scotia pentru marele debut al lui Maradona in rolul inedit de selectioner. Cel mai bun jucator din istoria Argentinei a avut parte de o primire entuziasmanta pe aeroportul de la Glasgow unde, pe langa o armata de jurnalisti veniti din toata lumea sa-l vada pe Maradona la lucru, sute de scotieni purtand tricouri in culorile nationalei Argentinei, ale Barcelonei sau ale nationalei Scotiei, s-au ingramadit sa ia un autograf de la legenda argentiniana.

Imbracat lejer si intr-o forma fizica mult mai buna, Maradona nu a vrut sa sustina o conferinta de presa, multumind-se sa dea autografe si sa faca poze cu orice fan care a fost destul de norocos sa treaca de bariera formata de politistii scotieni. Ultima oara cand Maradona a pus piciorul in Scotia a fost acum aproape trei decenii cand, la 17 ani, a marcat primul sau gol pentru nationala Argentinei.

Legatura puternica dintre Maradona si Scotia se datoreaza celebrei duble reusite de Maradona in poarta Angliei, dubla care a eliminat nationala engleza de la CM din Mexic (1986). Primul gol inscris de argentinian cu mana in poarta Angliei a fost numit Hand of God de scotieni, dar al doilea gol a ramas in istoria fotnalului ca unul dintre cele mai frumoase.

Vezi aici cum a fost intampinat Maradona pe aeroportul din Glasgow

Vezi aici unul din golurile inscrise de Maradona in meciul cu Anglia de la CM 1986