Desi a marcat singurul gol al Fiorentinei, Mutu a fost foarte suparat la finalul meciului. "Evident, suntem dezamagiti de rezultat. Acest 1-1 nu ne ajuta. Am jucat impotriva unei echipe experimentate. De la noi, doar Gilardino si eu mai avem ceva experienta, restul echipei - nu".

Surprinzator, presdintele Fioretinei, Andrea Della Valle, nu-i impartaseste regretul lui Mutu declarand la finalul meciului: "O Fiorentina frumoasa, o seara frumoasa, tot a fost frumos. Urmeaza meciul din campionat si apoi cel din Champions League. Cu Mutu si Gilardino, totul este posibil. Liga nu mai este pentru noi, dar ne ramane restul! Sunt convins ca vor veni si rezultatele!".

Frustrarea a fost puternic resimtita in randul suporterilor violetilor, acestia fiind constienti ca Fiorentina a fost la 12 minute de un rezultat mare in Liga Campionilor. "Pacat de Fiorentina", a titrat Repubblica. "Golul lui Mutu a renascut speranta pe Artemio Franchi, insa Borowski a stricat tot. Fiorentina are nevoie de nu mai putin de doua victorii ca sa continue in Liga. Echipa lui Prandelli a jucat asa cum trebuie pana la gafa inexplicabila din aparare. Ce furie! Mai ramane orgoliul de a se califica in Cupa UEFA", si-au exprimat frustrarea jurnalistii de la Repubblica.

"Mutu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Prandelli", il lauda, la unison, italienii si nemtii pe roman pentru evolutia sa. Cotidianul german Bild i-a acordat lui Mutu nota 2 (pe o scara de la 5 la 1), la fel ca lui Gilardino, respectiv Rensing si Lucio.