Dupa infrangerile cu Bordeaux si cu putin timp inainte de incheierea grupelor, CFR poate spune ca a cam lamurit lucrurile in privinta sa. In primul rand, echipa aceasta are cel mai sanatos sistem de management dintre toate echipele romanesti. Transfera jucatori la timp, aduce de afara fotbalisti cu adevarat valorosi si nu-si condimenteaza vietuirea in campionat sau in cupele europene cu scandaluri sau declaratii exotice.

E limpede, de-asemenea, ca ardelenii nu a ajuns inca la o valoare suficient de mare incat sa treaca de faza grupelor Ligii Campionilor. De obicei, acest obstacol este depasit de marile forte ale fotbalului european, categorie in care, dupa meciurile cu Roma si Chelsea, CFR a pasit cat sa uimeasca, nu sa si convinga.

Peste un an insa, daca va juca din nou in Liga Campionilor si va ramane fidela filozofiei actuale, CFR va arata un real progres.

Kone nu va mai fi singurul cu experienta in aceasta competitie, momentele de fotbal impresionant vor fi mai multe si alura de echipa solida va fi prima chestiune observabila in privinta sa.

In aceste conditii, CFR isi va propune de la inceput sa treaca de faza grupelor, iar credinta ca acest obiectiv poate fi indeplinit ii va insoti permanent pe actualii campioni ai Romaniei.

Cat de important va fi acest lucru? Uitati-va la marile echipe care joaca in Liga Campionilor si reusesc an de an sa conteze cu adevarat in aceasta competitie. Dincolo de valoare, atitudinea de formatii pentru care a invinge inseamna firescul cel mai firesc reprezinta marea lor calitate comuna.