Moment istoric pentru fotbalul mondial. Nationala Palestinei a disputat primul meci de fotbal pe teren propriu: un amical in compania selectionatei Iordaniei, incheiat "frateste", 1-1. Presedintele FIFA a fost prezent in tribunele stadionului Fayçal Husseini, construit in suburbiile Ierusalimului. Sase mii de oameni au umplut arena, acolo unde istoria s-a mutat pe terenul de fotbal. Stadionul a fost intesat de pancarte cu figurile liderilor Yaser Arafat, Mahmud Abbas si Regelui Abdala II.

Premierul din regiunea Gaza, Ismail Haniyej, l-a sunat pe Jibril Rajub, generalul Al Fatah, care conduce si Federatia de Fotbal Palestiniana, pentru a-i ura bafta inainte de meci. "Aceste legaturi cu tarile arabe trebuie incurajate. Este un pas inainte", a spus Fawzi Barhoum, purtatorul de cuvant al Hamas.

Inainte de inceperea meciului, jucatorii Palestinieni s-au asezat in jurul cercului de la centrul terenului si au inceput sa se roage. Capitanul Palestinei a fost cel mai suparat. Saeb Judiya nu a fost lasat de autoritatile Israeliene sa ajunga la meci din motive de securitate.

Palestina - Iordania 1-1

Marcatori: Ahmed Kashksh '7 / Al Nawatear '48